Prive Sex Almere

Stijve klit oude sex vrouwen

stijve klit oude sex vrouwen

Een erectie is het resultaat van een complexe interactie van psychische , neurologische , vasculaire en endocriene factoren.

Een erectie hangt meestal, maar niet uitsluitend, samen met seksuele opwinding of seksuele aantrekking. Fysiologisch wordt een erectie veroorzaakt door het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel en is derhalve niet volledig onder bewuste controle.

Parasympathische stimulatie laat de niveaus van stikstofoxide een vaatverwijder stijgen, waardoor de bloedvaten zich verwijden en de zwellichamen van de penis zich vullen met bloed. Tegelijkertijd worden andere spieren aangespannen, waardoor het afvoerende bloedvat wordt dichtgeknepen en het bloed in feite in de penis 'gevangen' zit.

Het gevolg is dat de penis opzwelt en zich opricht, waardoor deze geschikt wordt voor geslachtsgemeenschap. Hierbij trekt de voorhuid zich terug waardoor de eikel wordt blootgesteld. Een langere voorhuid kan ook tijdens de erectie de eikel bedekken. Een erectie verdwijnt weer wanneer de parasympathische activiteit terugvalt naar de uitgangswaarde. Het parasympathische zenuwstelsel , dat voornamelijk actief is als het lichaam in rust is, stimuleert een erectie.

Het orthosympathische zenuwstelsel stimuleert een ejaculatie. De neurotransmitter dopamine is vooral betrokken bij de libido , de seksuele opwinding en bij het krijgen van een erectie.

Bij de ejaculatie speelt juist serotonine een belangrijke rol. De vorm, hoek en richting van een erectie kan bij mensen aanzienlijk variëren. Bij de vrouw kunnen de clitoris en de tepels van de borsten bij seksuele opwinding een erectie vertonen. In de clitoris gebeurt dat ook door zwellichamen, in de tepels niet. Fysiologisch wordt het erectieproces in gang gezet door het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel , met minimale participatie van het centrale zenuwstelsel.

Vanaf de plexus sacralis vertakken zich zenuwen naar de slagaders. Deze voorzien het erectiele weefsel, na stimulatie, van acetylcholine. Dit veroorzaakt op zijn beurt het vrijkomen van stikstofmonoxide NO in de endotheelcellen , onder invloed van het enzym stikstofmonoxidesynthase. De menselijke penis bestaat uit drie buisvormige zwellichamen: Stikstofmonoxide diffundeert naar de gladde spieren rondom de slagaders van de corpora cavernosa.

Stikstofmonoxide is een vasodilaterend middel en activateert het enzym guanylaatcyclase GC. Dit cGMP op zijn beurt doet het gladde spierweefsel van de zwellichamen van de penis verslappen. Door deze verslapping verwijden de arteriolen de kleinste vertakkingen van slagaders zich en wordt de penis gevuld met bloed zwellingsfase. De corpora cavernosa, die over de lengte van de penis lopen, raken daarop volgezogen met veneus bloed.

Het corpus spongiosum penis wordt ook enigszins gevuld met bloed, maar minder dan de corpora cavernosa. Tegelijkertijd wordt als gevolg van de zwelling de uitstroom en de circulatie van dit bloed beperkt, door samentrekken van de musculi ischiocavernosus en bulbospongiosus.

De druk in de corpora cavernosa wordt hierdoor bijna net zo hoog als de systolische bloeddruk, waardoor de penis zich opricht oprichtingsfase of erectiefase.

Wanneer de druk in de corpora cavernosa hoger wordt dan de systolische bloeddruk verstijvingsfase kan ook de ejaculatie plaatsvinden. De erectie verdwijnt wanneer de parasympathische activiteit vermindert tot de uitgangswaarde. Stimulatie van het orthosympathische deel van het autonome zenuwstelsel veroorzaakt omzetting hydrolyse van cGMP naar inactief GMP. Het enzym dat deze omzetting katalyseert, is het fosfodiesterase typeenzym PDE-5 dat aanwezig is in de weefsels van de penis.

Inactivatie van cGMP veroorzaakt vernauwing van de penisslagaders, waardoor bloed uit de zwellichamen verdwijnt. Afrodisiaca remmen de hydrolyserende werking van PDE-5, waardoor actief cGMP zich ophoopt en de erectie zich verlengt door toename van de bloedtoevoer.

Als autonome respons kan de erectie een gevolg zijn van verschillende stimuli, met inbegrip van seksuele stimulatie en seksuele opwinding, en is derhalve niet volledig onder bewuste controle. De hersenschors kan bij afwezigheid van directe mechanische stimulatie in responsie op visuele, auditieve, olfactorische, ingebeelde of tactiele stimuli een erectie initiëren, via de erectiele centra in de lumbale en sacrale gebieden van het ruggenmerg.

De hersenschors kan de erectie zelfs in aanwezigheid van mechanische stimulatie onderdrukken, evenals andere psychische, emotionele en omgevingsfactoren. De penis kan in erectie gaan tijdens de slaap of in erectie zijn tijdens het ontwaken. Als enige menselijke orgaan heeft het vrouwelijk genotscentrum geen enkele andere anatomische taak dan om voor seksuele opwinding te zorgen. Het gedeelte van de clitoris dat zichtbaar is, is maar het topje van de ijsberg.

Het leeuwendeel zit in het lichaam en is een kleine 8 centimeter lang. Dat is net zo lang als een gemiddelde penis in slappe toestand. Geen enkel ander menselijk orgaan komt in de buurt van de gevoeligheid van de clitoris met zijn zenuwuiteinden. Net als de oren en de neus houdt de clitoris niet op met groeien.

Als een vrouw in de overgang komt, is haar clitoris gemiddeld ongeveer vijf keer zo groot als toen ze in de puberteit was. Beide geslachten beginnen hun leven als meisje. Pas als een foetus bijna 12 weken oud is, ontwikkelt hij eventueel een penis. Jij hebt dus een clitoris gehad, of je nu een vrouw of een man bent. Uit een analyse van 33 onderzoeken van de afgelopen 85 jaar blijkt dat tussen de 50 en 75 procent van de vrouwen alleen een orgasme krijgt als de clitoris gestimuleerd wordt.

Tijdens een orgasme trekt de clitoris zich met een pompende beweging samen. Bij een clitoraal orgasme treden gemiddeld 3 tot 16 samentrekkingen op, en het duurt tussen de 10 en de 30 seconden.

Uit onderzoek is gebleken dat hoe dichter de clitoris bij de vagina zit, hoe makkelijker het voor een vrouw is om een orgasme te bereiken.

Sommige vrouwen hebben hun clitoris chirurgisch dichter bij de vagina laten zetten in de hoop op meer orgasmen. De bekendste vrouw die zo'n ingreep liet uitvoeren was prinses Marie Bonaparte, een achterkleindochter van Napoleons broer Lucien.

Net als de penis wordt de clitoris ook stijf als de eigenares opgewonden raakt. Ook de clitoris bevat zwellichamen, en bij seksuele opwinding lopen die vol met bloed.

Alle zoogdieren hebben er een, maar de hyena heeft de grootste in verhouding tot zijn lichaamsomvang. De clitoris van deze aaseters ziet eruit als een penis.

Hij is lang, hangt buiten het lichaam en kan stijf worden. Hyenavrouwtjes hebben zelfs een opening aan het uiteinde van hun clitoris waarmee ze plassen, baren en paren.

..

Prive ontvangst rotterdam massage met intiemstijve klit oude sex vrouwen

Een erectie is het resultaat van een complexe interactie van psychische , neurologische , vasculaire en endocriene factoren. Een erectie hangt meestal, maar niet uitsluitend, samen met seksuele opwinding of seksuele aantrekking. Fysiologisch wordt een erectie veroorzaakt door het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel en is derhalve niet volledig onder bewuste controle. Parasympathische stimulatie laat de niveaus van stikstofoxide een vaatverwijder stijgen, waardoor de bloedvaten zich verwijden en de zwellichamen van de penis zich vullen met bloed.

Tegelijkertijd worden andere spieren aangespannen, waardoor het afvoerende bloedvat wordt dichtgeknepen en het bloed in feite in de penis 'gevangen' zit. Het gevolg is dat de penis opzwelt en zich opricht, waardoor deze geschikt wordt voor geslachtsgemeenschap. Hierbij trekt de voorhuid zich terug waardoor de eikel wordt blootgesteld.

Een langere voorhuid kan ook tijdens de erectie de eikel bedekken. Een erectie verdwijnt weer wanneer de parasympathische activiteit terugvalt naar de uitgangswaarde. Het parasympathische zenuwstelsel , dat voornamelijk actief is als het lichaam in rust is, stimuleert een erectie. Het orthosympathische zenuwstelsel stimuleert een ejaculatie.

De neurotransmitter dopamine is vooral betrokken bij de libido , de seksuele opwinding en bij het krijgen van een erectie. Bij de ejaculatie speelt juist serotonine een belangrijke rol. De vorm, hoek en richting van een erectie kan bij mensen aanzienlijk variëren. Bij de vrouw kunnen de clitoris en de tepels van de borsten bij seksuele opwinding een erectie vertonen. In de clitoris gebeurt dat ook door zwellichamen, in de tepels niet.

Fysiologisch wordt het erectieproces in gang gezet door het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel , met minimale participatie van het centrale zenuwstelsel.

Vanaf de plexus sacralis vertakken zich zenuwen naar de slagaders. Deze voorzien het erectiele weefsel, na stimulatie, van acetylcholine. Dit veroorzaakt op zijn beurt het vrijkomen van stikstofmonoxide NO in de endotheelcellen , onder invloed van het enzym stikstofmonoxidesynthase. De menselijke penis bestaat uit drie buisvormige zwellichamen: Stikstofmonoxide diffundeert naar de gladde spieren rondom de slagaders van de corpora cavernosa.

Stikstofmonoxide is een vasodilaterend middel en activateert het enzym guanylaatcyclase GC. Dit cGMP op zijn beurt doet het gladde spierweefsel van de zwellichamen van de penis verslappen. Door deze verslapping verwijden de arteriolen de kleinste vertakkingen van slagaders zich en wordt de penis gevuld met bloed zwellingsfase. De corpora cavernosa, die over de lengte van de penis lopen, raken daarop volgezogen met veneus bloed.

Het corpus spongiosum penis wordt ook enigszins gevuld met bloed, maar minder dan de corpora cavernosa. Tegelijkertijd wordt als gevolg van de zwelling de uitstroom en de circulatie van dit bloed beperkt, door samentrekken van de musculi ischiocavernosus en bulbospongiosus. De druk in de corpora cavernosa wordt hierdoor bijna net zo hoog als de systolische bloeddruk, waardoor de penis zich opricht oprichtingsfase of erectiefase.

Wanneer de druk in de corpora cavernosa hoger wordt dan de systolische bloeddruk verstijvingsfase kan ook de ejaculatie plaatsvinden. De erectie verdwijnt wanneer de parasympathische activiteit vermindert tot de uitgangswaarde. Stimulatie van het orthosympathische deel van het autonome zenuwstelsel veroorzaakt omzetting hydrolyse van cGMP naar inactief GMP.

Het enzym dat deze omzetting katalyseert, is het fosfodiesterase typeenzym PDE-5 dat aanwezig is in de weefsels van de penis. Inactivatie van cGMP veroorzaakt vernauwing van de penisslagaders, waardoor bloed uit de zwellichamen verdwijnt. Afrodisiaca remmen de hydrolyserende werking van PDE-5, waardoor actief cGMP zich ophoopt en de erectie zich verlengt door toename van de bloedtoevoer.

Als autonome respons kan de erectie een gevolg zijn van verschillende stimuli, met inbegrip van seksuele stimulatie en seksuele opwinding, en is derhalve niet volledig onder bewuste controle. De hersenschors kan bij afwezigheid van directe mechanische stimulatie in responsie op visuele, auditieve, olfactorische, ingebeelde of tactiele stimuli een erectie initiëren, via de erectiele centra in de lumbale en sacrale gebieden van het ruggenmerg. De hersenschors kan de erectie zelfs in aanwezigheid van mechanische stimulatie onderdrukken, evenals andere psychische, emotionele en omgevingsfactoren.

De penis kan in erectie gaan tijdens de slaap of in erectie zijn tijdens het ontwaken. Als enige menselijke orgaan heeft het vrouwelijk genotscentrum geen enkele andere anatomische taak dan om voor seksuele opwinding te zorgen. Het gedeelte van de clitoris dat zichtbaar is, is maar het topje van de ijsberg.

Het leeuwendeel zit in het lichaam en is een kleine 8 centimeter lang. Dat is net zo lang als een gemiddelde penis in slappe toestand. Geen enkel ander menselijk orgaan komt in de buurt van de gevoeligheid van de clitoris met zijn zenuwuiteinden. Net als de oren en de neus houdt de clitoris niet op met groeien.

Als een vrouw in de overgang komt, is haar clitoris gemiddeld ongeveer vijf keer zo groot als toen ze in de puberteit was. Beide geslachten beginnen hun leven als meisje.

Pas als een foetus bijna 12 weken oud is, ontwikkelt hij eventueel een penis. Jij hebt dus een clitoris gehad, of je nu een vrouw of een man bent. Uit een analyse van 33 onderzoeken van de afgelopen 85 jaar blijkt dat tussen de 50 en 75 procent van de vrouwen alleen een orgasme krijgt als de clitoris gestimuleerd wordt. Tijdens een orgasme trekt de clitoris zich met een pompende beweging samen. Bij een clitoraal orgasme treden gemiddeld 3 tot 16 samentrekkingen op, en het duurt tussen de 10 en de 30 seconden.

Uit onderzoek is gebleken dat hoe dichter de clitoris bij de vagina zit, hoe makkelijker het voor een vrouw is om een orgasme te bereiken. Sommige vrouwen hebben hun clitoris chirurgisch dichter bij de vagina laten zetten in de hoop op meer orgasmen. De bekendste vrouw die zo'n ingreep liet uitvoeren was prinses Marie Bonaparte, een achterkleindochter van Napoleons broer Lucien.

Net als de penis wordt de clitoris ook stijf als de eigenares opgewonden raakt. Ook de clitoris bevat zwellichamen, en bij seksuele opwinding lopen die vol met bloed. Alle zoogdieren hebben er een, maar de hyena heeft de grootste in verhouding tot zijn lichaamsomvang.

De clitoris van deze aaseters ziet eruit als een penis. Hij is lang, hangt buiten het lichaam en kan stijf worden. Hyenavrouwtjes hebben zelfs een opening aan het uiteinde van hun clitoris waarmee ze plassen, baren en paren.

..

Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van social media cookies van social media partijen, zodat deze u herkennen op het moment dat u een artikel of video wilt delen.

Deze cookies maken het dus mogelijk dat ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website direct kunnen delen. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen we naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven.

Door de manier waarop het internet en websites werken, kan het zijn dat we niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website worden geplaatst door derde partijen. Mocht u op deze website cookies tegenkomen die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten.

Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze uw privacy gewaarborgd heeft. De verklaringen hierboven zullen we af en toe moeten aanpassen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regelgeving omtrent cookies wijzigt.

We behouden ons het recht voor om de inhoud van deze verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf te wijzigen. U vindt op deze webpagina altijd de meest recente versie. De verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is, afhankelijk van de website die u bezoekt, één van de volgende entiteiten die deel uitmaken van de Belgische ondernemingsgroep De Persgroep NV:.

Bij HLN hechten we veel belang aan uw privacy en het vertrouwen dat u ons geeft. Zo geven we u graag de kans om uw cookie-instellingen te personaliseren. Meer info over ons privacy- en cookiebeleid vindt u via de link onderaan deze pagina. Onze aanbevolen cookie-instelling is niveau 4. Zo geniet je op elk ogenblik van deze website in optimale omstandigheden. U kan de cookie-instellingen hieronder aanpassen door een bepaald niveau te kiezen.

U krijgt dan regelmatig dezelfde advertenties we weten namelijk niet welke reclameboodschap u al kreeg die niet aangepast zijn aan uw interesses. Weten wat elk niveau precies inhoudt? Scrol dan verder naar beneden. We lezen enkel functionele en analytische cookies uit. Deze cookies houden geen persoonsgebonden informatie bij. Functionele en analytische cookies geven u toegang tot de basis site.

U krijgt advertenties te zien, maar deze zijn niet afgestemd op uw profiel waardoor ze niet altijd relevant zullen zijn en ook regelmatiger zullen terugkomen. Naast de functionele en analytische cookies, bieden we u ook de voordelen van persoonlijke cookies. Deze volgen uw traject doorheen onze website. Hierdoor kan u genieten van extra content die beantwoordt aan uw interesses. U krijgt nog steeds algemene advertenties die afgestemd zijn op de content van de bezochte pagina.

U geniet van een website op maat van uw profiel. Dat kunnen we door bovenop de andere twee cookieniveaus ook advertentiecookies te laden. Deze stellen ons in staat om een nauwkeuriger profiel op te bouwen rond uw surfervaring en onze website hierop aan te passen, zowel naar inhoud als naar advertenties.

Volledige toegang tot de website, makkelijk delen met uw netwerk én reclame op maat met een minimum aan herhaling. Content liken, delen met uw vrienden of uw mening geven? Bovenop alle andere cookies, kan u ook met uw social media cookies aan de slag.

De instellingen van uw browser of toestel laten niet toe dat cookies worden opgeslagen. Deze instelling hindert de werking van deze website. Gelieve deze instelling te wijzigen alvorens verder te gaan. Deze website maakt gebruik van cookies Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier Verder naar website Meer informatie HLN en uw cookies Websites hanteren technologieën om het gebruiksgemak te verhogen en de website zo interessant mogelijk te maken voor elke bezoeker.

Op die manier willen we: De kwaliteit van het aanbod op onze website bewaken en voor u verbeteren Wil u uw cookie-instellingen personaliseren? Verder naar website Dieper ingaan op de verschillende cookies? Klik op de links hieronder: Functioneel Analyse Gedragsafhankelijk Advertenties Social media Overige en onvoorziene cookies Tot slot nog dit… Cookies om onze website goed te laten functioneren Onze website gebruikt cookies voor: Het opslaan van uw voorkeuren, zoals taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.

Wij gebruiken cookies voor: Cookies ten behoeve van gedragsafhankelijke inhoud van een webpagina Ons doel is om bezoekers van onze website te voorzien van informatie die zo relevant mogelijk is voor hem of haar. Deze cookies maken het mogelijk dat: Naam Doel Froomle Recommendation Gravity Recommandation Recommendation Voor de cookies die onze derde partijen plaatsen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven.

Cookies om aangepaste advertenties te kunnen tonen De content van onze website is grotendeels tot helemaal gratis. De cookies maken het mogelijk dat: Deze netwerken u herkennen zodat uw artikels kan liken, sharen of comments toevoegen Er op basis van uw social media gebruik interessantere advertenties worden getoond.

Tot slot nog dit… De verklaringen hierboven zullen we af en toe moeten aanpassen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regelgeving omtrent cookies wijzigt. Dat is net zo lang als een gemiddelde penis in slappe toestand.

Geen enkel ander menselijk orgaan komt in de buurt van de gevoeligheid van de clitoris met zijn zenuwuiteinden. Net als de oren en de neus houdt de clitoris niet op met groeien. Als een vrouw in de overgang komt, is haar clitoris gemiddeld ongeveer vijf keer zo groot als toen ze in de puberteit was.

Beide geslachten beginnen hun leven als meisje. Pas als een foetus bijna 12 weken oud is, ontwikkelt hij eventueel een penis. Jij hebt dus een clitoris gehad, of je nu een vrouw of een man bent.

Uit een analyse van 33 onderzoeken van de afgelopen 85 jaar blijkt dat tussen de 50 en 75 procent van de vrouwen alleen een orgasme krijgt als de clitoris gestimuleerd wordt.

Tijdens een orgasme trekt de clitoris zich met een pompende beweging samen. Bij een clitoraal orgasme treden gemiddeld 3 tot 16 samentrekkingen op, en het duurt tussen de 10 en de 30 seconden. Uit onderzoek is gebleken dat hoe dichter de clitoris bij de vagina zit, hoe makkelijker het voor een vrouw is om een orgasme te bereiken.

Sommige vrouwen hebben hun clitoris chirurgisch dichter bij de vagina laten zetten in de hoop op meer orgasmen. De bekendste vrouw die zo'n ingreep liet uitvoeren was prinses Marie Bonaparte, een achterkleindochter van Napoleons broer Lucien.

Net als de penis wordt de clitoris ook stijf als de eigenares opgewonden raakt. Ook de clitoris bevat zwellichamen, en bij seksuele opwinding lopen die vol met bloed. Alle zoogdieren hebben er een, maar de hyena heeft de grootste in verhouding tot zijn lichaamsomvang. De clitoris van deze aaseters ziet eruit als een penis.

Hij is lang, hangt buiten het lichaam en kan stijf worden. Hyenavrouwtjes hebben zelfs een opening aan het uiteinde van hun clitoris waarmee ze plassen, baren en paren.

De clitoris is lange tijd een raadsel voor de wetenschap geweest. Pas in wist de Australische uroloog Helen O'Connell de anatomie van de clitoris in kaart te brengen. Ze deed dat door MRI-scans te maken van het onderlichaam van een aantal vrouwen.Geilekutjes film sex trio

  • Negerin pijpen opa vingert
  • HEERLIJK GEIL SEXCONTACT GAY
  • Stijve klit oude sex vrouwenDikke slet neuken lekker sappig kutje


De penis kan in erectie gaan tijdens de slaap of in erectie zijn tijdens het ontwaken. Dit fenomeen staat bekend onder de naam nachtelijke penistumescentie NPT. Dit heeft niets met seksuele gedachten of dromen te maken, maar kan wel de zin in seks die veel mannen in de ochtend hebben verklaren.

De ochtenderectie is een overblijvende erectie vanuit de laatste zogenoemde remslaap , en treedt daardoor vaak op als de man vanzelf ontwaakt, en niet wanneer deze wakker wordt gemaakt. Afwezigheid van nachtelijke erectie wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen fysieke en psychische oorzaken van erectiestoornissen. Een erectie is een gebruikelijke indicator van seksuele opwinding en is noodzakelijk voor seksuele penetratie en geslachtsgemeenschap.

Na het bereiken van puberteit komen erecties veel vaker voor. Erecties zijn gebruikelijk bij kinderen en zuigelingen en kunnen zelfs optreden voor de geboorte. Spontane erecties zijn een normaal onderdeel van de mannelijke fysiologie.

In het openbaar kunnen zulke erecties schaamte opwekken. De lengte van de slappe penis komt niet noodzakelijk overeen met de lengte van de penis in erectie; sommige kleinere slappe penissen worden veel langer in erectie, terwijl sommige grotere slappe penissen relatief minder in lengte toenemen.

In het algemeen wordt de grootte van een penis in erectie maximaal na de puberteit. De schijnbare lengte kan worden vergroot door een operatie, hoewel penisverlenging controversieel is en een meerderheid van de mannen "niet tevreden" is met de resultaten.

De richting van de erectie bij staande mannen varieert sterk van persoon tot persoon en is hoofdzakelijk afhankelijk van de spanning van het ligament dat de penis op zijn plaats houdt. Functioneel speelt de richting geen rol. Functioneel speelt dit nauwelijks een rol.

Een toename van de kromming van de penis kan worden veroorzaakt door de ziekte van Peyronie. Dit kan lichamelijke en psychische gevolgen voor de getroffen persoon hebben, die erectiestoornissen kunnen omvatten of pijn tijdens een erectie.

Behandelingen omvatten medicatie zoals colchicine of een operatie, die echter meestal wordt voorbehouden als een laatste redmiddel. Wanneer een man geen erectie kan krijgen of geen erectie die voldoende is om een goede geslachtsgemeenschap te kunnen hebben, noemt men dat een erectiestoornis. Priapisme is de wetenschappelijke term voor een permanente veelal pijnlijke erectie, niet te verwarren met de spontane erectie. De erectie van de clitoris is een fysiologisch fenomeen waarbij de clitoris steviger wordt en wordt vergroot.

De erectie van de clitoris is het resultaat van een complexe interactie van psychische, neurale, vasculaire en endocriene factoren, en is meestal, maar niet uitsluitend, in verband met seksuele opwinding. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Voor het muziekgroup, zie De Dikke Lul Band. Zie de categorie Erect human penis van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

Zie de categorie Erect mammal penis van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Mag het ietsje meer zijn? Tijdschrift voor Seksuologie 27  3: Overgenomen van " https: Commonscat met lokaal andere link dan op Wikidata Wikipedia: Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

In andere projecten Wikimedia Commons. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 28 dec om Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Beide geslachten beginnen hun leven als meisje. Pas als een foetus bijna 12 weken oud is, ontwikkelt hij eventueel een penis.

Jij hebt dus een clitoris gehad, of je nu een vrouw of een man bent. Uit een analyse van 33 onderzoeken van de afgelopen 85 jaar blijkt dat tussen de 50 en 75 procent van de vrouwen alleen een orgasme krijgt als de clitoris gestimuleerd wordt. Tijdens een orgasme trekt de clitoris zich met een pompende beweging samen. Bij een clitoraal orgasme treden gemiddeld 3 tot 16 samentrekkingen op, en het duurt tussen de 10 en de 30 seconden. Uit onderzoek is gebleken dat hoe dichter de clitoris bij de vagina zit, hoe makkelijker het voor een vrouw is om een orgasme te bereiken.

Sommige vrouwen hebben hun clitoris chirurgisch dichter bij de vagina laten zetten in de hoop op meer orgasmen. De bekendste vrouw die zo'n ingreep liet uitvoeren was prinses Marie Bonaparte, een achterkleindochter van Napoleons broer Lucien. Net als de penis wordt de clitoris ook stijf als de eigenares opgewonden raakt. Ook de clitoris bevat zwellichamen, en bij seksuele opwinding lopen die vol met bloed. Alle zoogdieren hebben er een, maar de hyena heeft de grootste in verhouding tot zijn lichaamsomvang.

De clitoris van deze aaseters ziet eruit als een penis. Hij is lang, hangt buiten het lichaam en kan stijf worden. Hyenavrouwtjes hebben zelfs een opening aan het uiteinde van hun clitoris waarmee ze plassen, baren en paren. De clitoris is lange tijd een raadsel voor de wetenschap geweest.

Pas in wist de Australische uroloog Helen O'Connell de anatomie van de clitoris in kaart te brengen. Ze deed dat door MRI-scans te maken van het onderlichaam van een aantal vrouwen. Het woord clitoris komt uit het Grieks. Volgens taalkundigen is het afgeleid van het woord kleitoris , dat iets als 'heuveltje' betekende. Het zou echter ook 'sleutel' kunnen betekenen — wat aangeeft dat de clitoris de sleutel tot de vrouwelijke seksualiteit is.

Je browser is verouderd en wordt helaas niet door deze site ondersteund.